Μοναδική χειροποίητη ένσκαπτη εικόνα.
Η εικόνα είναι μεταξοτυπίας εκτυπωμένη πάνω σε επιχρυσωμένο καμβά.
Συνοδεύεται στο πίσω μέρος από πιστοποιητικό γνησιότητας σφραγισμένο από βουλοκέρι.
Επίσης μπορείτε εύκολα να κρεμάσετε την εικόνα στον τοίχο μέσω της ειδικής οπής που διαθέτει.
Για τις εικόνες με Διάσταση χ19 και 18,5χ25 : μπορείτε να την στηρίξετε πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια χάρη στο ξύλινο ποδαράκι της.
Για την εικόνα με Διάσταση 28χ38 : διαθέτει δερμάτινο σχοινάκι έτσι ώστε να μπορείτε εύκολα να κρεμάσετε την εικόνα. Συμπεριλαμβάνεται κουτί πολυτελείας, ιδανικό δώρο για γάμους και τάμματα.
__________________________________
Σύμφωνα με τον Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη (1749-1809), η Βερονίκη καταγόταν από την πόλη Πανεάδα, γνωστότερη ως Καισάρεια του Φιλίππου, τα ερείπια της οποίας βρίσκονται σήμερα στα υψίπεδα του Γκολάν.
Αφού τη γιάτρεψε ο Κύριος από μία βασανιστική αιμορραγία, εκείνη φιλοτέχνησε τον ανδριάντα Του για να τον τιμούν και να τον προσκυνούν οι πιστοί. Στη βάση του φύτρωσε βότανο που θεράπευε διάφορες ασθένειες.
Τα της θεραπείας της αιμορροούσας Βερονίκης από τον Χριστό διαλαμβάνονται στα Ευαγγέλια του Ματθαίου (θ’ 20-22), του Μάρκου (ε’ 25-34) και Λουκά (η’ 43-49). Αργότερα, η Βερονίκη έγινε μέλος της πρώτης Εκκλησίας και αφού έζησε ζωή άγια, παρέδωσε ειρηνικά το πνεύμα. Η μνήμη της τιμάται από την Ορθόδοξη Εκκλησία στις 12 Ιουλίου.
Στη Δύση, ο βίος της Αγίας Βερονίκης συνδέθηκε με πολλές παραδόσεις. Θεωρείται ότι είναι η γυναίκα, που σκούπισε το πρόσωπο του Χριστού, κατά την πορεία του προς τον Γολγοθά, με μαντήλι, στο οποίο αποτυπώθηκαν τα χαρακτηριστικά του. Στη Ρώμη, η εικόνα του Χριστού σε ύφασμα ονομαζόταν «Μανδήλιο της Βερονίκης» και συνδέεται με την εορτή της Αγίας Όψεως. Στη Δύση, η μνήμη της Αγίας Βερονίκης εορτάζεται στις 8 Μαρτίου.
Απολυτίκιο
Ευρούσα την ίασην, παρά Χριστού του Θεού, αυτόν εθεράπευσας, δι’ εναρέτου ζωής, και βίου σεμνότητος· όθεν της ουρανίου, μετασχούσα ευκλείας, πρέσβευε τω Κυρίω, Βερονίκη Αγία, υπέρ των ευφημούντων, τα σα προτερήματα.
Δείτε περισσότερες εικόνες, πατώντας “εδώ”.